Nya däck mc däck – Bridgestone 2018

Bridgestone motorcykeldäck 2018

 

Bridgestone är tillbaka på EICMA, den stora internationella mc-mässan i Milano, där man i dag premiärvisar fem nya Battlax premiumdäck för alla typer av hojar.

Bridgestone Battlax Racing R11, Bridgestone Battlax Touring T31, Bridgestone Battlax Adventure A41, Bridgestone Battlax Scooter SC2 ja Bridgestone Battlax Scooter SC2 Rain.

 

Bridgestone Battlax Racing R11 – mc däck 2018

mc sport däck Bridgestone Battlax Racing R11 - mc däck 2018

Bridgestone, världens största däck- och gummitillverkare, sätter en ny standard för mönstrade racingdäck med lanseringen av nya Battlax Racing R11. Det nya däcket är designat för kontroll så att Supersport- och Hypersportåkare kan kapa sina varvtider på racingbanorna.

Nya Bridgestone Battlax Racing R11 levererar den högsta prestandan i segmentet för mönstrade racingdäck. Bridgestones tekniska kunnande, som utvecklats i det absoluta toppskiktet inom mc-racing, kombineras med en ny materialblandning och nya konstruktionsdetaljer.

 

Bridgestone Battlax Sport Touring T31 – mc däck 2018

mc däck Bridgestone Battlax Sport Touring T31

Bridgestone har utvecklat en ny blandning för framdäcket med högre gummiflexibilitet, något som förbättrar stabiliteten och uppträdandet. Detta förbättrar känslan av bett på våta underlag och ger ökad pålitlighet i svåra förhållanden. En större kontaktyta i alla vinklar möjliggör en bättre kurvattack och bidrar till att ta rolighetsfaktorn på Sport Touring-hojar till en ny nivå i såväl torra som våta underlag.

 

Bridgestone Battlax Adventure A41 – mc däck 2018

mc däck Bridgestone Battlax Adventure A41

Med A41 uppgraderar Bridgestone Battlax prestandan i Adventure-segmentet med ett förbättrat grepp vid väta utan att offra föregångarens körsträcka. Fram- och bakdäck har en blandning i tre lager med en cap och base-lösning som förbättrar kurvstabiliteten. Bridgestones tester visar på åtta procent snabbare varvtider för nya Battlax A41 på vått underlag jämfört med föregångaren A40.

 

Bridgestone Battlax Scooter SC2 / Rain – scooter däck 2018

Bridgestone Battlax Scooter SC2 ja Rain däcked

Nya SC2 fokuserar på prestanda och är baserad på samma teknik som Battlax Hypersport S21. Mönstret är designat för maximal fasthet, kontakt med underlaget och grepprestanda. På bakdäcket ger en blandning i tre lager det bästa av två världar – bra grepp i svängarna och slitstyrka i mönstret för maximal körsträcka.

 

Share